Kismama
masszázs

Enyhébb, relaxáló masszázsfajta, mely a simítások és dörzsölések folyamata. A masszázzsal megszüntethetőek az alvászavarok, javíthatjuk a testtartást, hat a székrekedés illetve a puffadás ellen. Növeli az izmok rugalmasságát, támogatják a tágulását. A stresszt és a fáradtságot enyhíti.

FONTOS! Ezt a masszázst szigorúan csak az első trimeszter után végezhető és az utolsó hónapban teljesen kizárt! A masszázs során a kismamáknak a derekát, a tenyerét, talpát nem fogom masszírozni!

Kismama Tape

A taperől itt olvashatsz többet!

Miben segít a kismamáknak?

Elsődlegesen a prevenció, azaz megelőzés!

Amiben segít az a derék támasztás, hiszen a pocak egyre jobban nő és nő, a méh előre billen ehhez alkalmazkodik a medence, így a lumbális lordosist fokozhatja. Nemcsak derék támasztásban segít, hanem derékfájdalom esetén is.

A hát fájdalomnál is nagyon hatékony, a vállak gyakran előreesnek a mellek megnagyobbodása miatt vagy a terhesség után a gyermek tartása miatt is jelentkezhet fájdalom a hátban.

Megelőzésképpen a hasi bőr állapotának megőrzésére is szolgál, mégpedig a striák ellen!

A pocak ragasztás támasztásra is szolgál, de a hasizom felnyílás prevenciójában is tökéletes választás!

Fontos még megemlítenem, a köldök-,has-, illetve lágyéksérv elkerülését is!

A várandóság esetén előforduló tünet az ödéma, vagyis duzzadt végtagok. Nyirok ragasztással ezen a problémán is segíthetünk.

Az első trimeszterben a hasi és derék tape tilos!

© Minden jog fenntartva 2024